Loading../...

Ste ena tistih žensk, ki že celo življenje privlači toksične partnerje, ki jo čustveno ali fizično zlorabljajo, pa ne razumete, zakaj se vam to dogaja?
Ste razvili v stiski odvisnost od prenajedanja in stradanja, od spolnosti, alkohola, droge, nakupovanja, dela…?
Obsedeno kopičite stvari, živali, rodne ali posvojene otroke?
Ste nagnjene k depresiji in anksioznosti?
Težko postavljate meje drugim, ker se vam aktivira otroški strah pred zavrženostjo, če bi pokazale svoje potrebe, želje in čustva?
Ste kot mati negotovi v svoji vlogi, imate skrhan ali pa pretirano tesen odnos s svojo odraščajočo hčerko, a ne veste, zakaj?
Težko ohranjate konsistentne odnose z ljudmi, imate negativno samopodobo, ste že utrujene od obsedenosti s perfekcionizmom?
Se vam upira začeti partnerski odnos, si ustvariti družino in imeti otroke, pa vas je sram o tem s kom spregovoriti, da vas ne bi obsojali?
Ste morda ustvarili družino, a je niste uspeli obdržati?
Si želite postati mama, pa ne morete zanositi in ne razumete, zakaj?

Če ste vsaj na tri vprašanja odgovorile pozitivno, raziščite odnos z vašo mamo.

Da ne bi bile med ozaveščanjem te subtilne in boleče problematike brez opore in spremstva, sem za vas pripravila trimesečni, individualni program:

“MOJA MAMA: IZVOR LJUBEZNI ALI KAOSA?“


Kaj vam bom pomagala ozavestiti glede vašega odnosa z mamo?

Zakaj je hčerkin odnos z mamo (in ne z očetom!) predvsem v prvih treh do petih letih po rojstvu tako pomemben?

Kako vpliva na razvoj hčerke skrhan odnos z mamo, v katerem ni prostora za hčerkine potrebe in želje, s tem pa tudi za razvoj njenega zdravega občutka sebe?

Kakšna je razlika med mamo z narcistično motnjo osebnosti (ki je bila do vas kot hčerke hladna in kritizerska) in mamo-soodvisnico (ki se vas je pretirano oklenila in vam dala vse, česar sama od mame ni dobila, zato pa od vas zahtevala “večno ljubezen”)?

Kakšne čustvene poškodbe ste razvili kot hči narcistične mame in kakšne kot hči soodvisniške mame in kako začeti zdraviti ranjeno deklico v sebi?

Kako postaviti kot odrasla hči sočutno, a brez krivde meje dominantni ali soodvisniški mami in s tem pomagati tudi pri zdravljenju te, po ženski liniji podedovane bolečine, vaši hčerki?

Kako in zakaj je vaš problematičen odnos z mamo vplival na vašo izbiro toksičnih partnerjev in druge oblike samozlorab?

Zakaj odrasla hči toksične mame zmedeno zaznava sebe – čeprav se dojema kot odraslo osebo, se v kriznih situacijah v njej aktivira ranjena punčka, ki nezrelo reagira?

Kako iz te kaotične identitete vzpostaviti koherentno samozavedanje, ki vam omogoča nekonfliktno komuniciranje in pogumnejše postavljanje meja?

Zakaj med zdravljenjem bolečine odnosa z mamo z njo ni niti zaželeno niti potrebno komunicirati?

Kako opolnomočiti zrelo, zdravo žensko v sebi, razumeti mamino ravnanje skozi boleč odnos z njeno mamo in ji odpustiti?

Kako po končanem procesu narediti več prostora za radost, spoštljiv in ljubeč odnos do sebe, morebitne hčerke in partnerja?

Ozdravitev bolečine z najpomembnejšo osebo v našem življenju ni enostavna, a je k sreči realna, ker…saj veste; edino nemogoče popotovanje je tisto, ki ga nikoli ne začnete.

Z veseljem vam pri tem stojim ob strani!

Nina.

Več informacij in prijava: info@ninaorel.eu


Zakaj vsem odraslim hčerkam kot ambasadorka koncepta “hrepenenja po mami” priporočam v branje knjigo Kelly McDaniel?

Ob vključitvi v moj program priporočam v branje knjigo Kelly McDaniel “Hrepenenje po mami”

Zasnova programa je avtorsko delo Nine Orel, ki temelji na njenih različnih izobraževanjih s področja družinske psihodinamike in nima nikakršne povezave s konceptom "hrepenenja po mami", ki ga je uvedla Kelly McDaniel.


Kaj menijo stranke o mojem delu?

Lana
“Ker mi življenje ni prizaneslo in imam težko usodo s kruto mamo, sem podzvestno ponavljala tudi na svojem sinu te vzorce, v njegovih najstniških letih pa sem bila še dodatno znervirana zaradi moža alkoholika. Moje življenje je bil čustveni kaos, nisem pa žal takrat vedela, da je izvor vsega tega moj res slab odnos z mamo. Žal takrat, v devetdesetih, v Sloveniji ni bilo strokovnjakov na področju odnosa hčerke z mamo, za to sem bila res hvaležna, ko mi je prijateljica nedavno pokazala na spletu Ninin program s to vsebino! Takoj sem jo poklicala in ko sva začeli delati, mi je bilo najprej težko podoživeti čustveni hlad mame in vse travme…a brez tega ni ozdravitve! Ker pa ima Nina poleg znanja tudi pogum za to, da zaupa človeku svoje bogate osebne izkušnje na tem področju, kar zelo pomaga, ker se ne počutiš več tako sam, je pa tudi pozitivna in zelo vzpodbudna, je bilo delo z njo kot svež veter v moja jadra! Končno sem odpustila sebi in mami.“

Slavi
”Nini pravim, da je moja ‘čarovnička’:) - pomagala mi je odkleniti Pandorino skrinjico glede odnosa z mamo, s katero sva bili v skrhanih odnosih po smrti očeta, zaradi česar je bilo ogroženo tudi moje zdravje, predvsem pa odnos z mojo hčerko. Na novo rojena sem! Nina ti preda vsa znanja in orodja za to, da začneš spretno voditi še tako kompleksen odnos z mamo, ji postavljati meje brez občutkov sramu in slabe vesti, s tem pa začneš biti tudi do sebe in svojih otrok bolj spoštljiv in ljubeč."

Katarina
”Odlično!! Malokdo pri nas si upa tako pogumno kot Nina podrezati v najtesnejši odnos otrok - mama. Širina in globina Nininih svetovanj sta izjemni, terapevtska srečanja z njo so kot popotovanja v druge galaksije :), je tudi odlična poslušalka, pozorna na najmanjše detajle sogovornika, s čimer te uči senzibilizacije do samega sebe, kar v tem procesu okrevanja po odnosu s toksično mamo nujno potrebuješ! Predvsem pa te Nina pogumno vodi točno tja, kamor si sam nisi doslej upal.”

Majda
“Priznam, da sem najprej oklevala pred začetkom dela na sebi z Nino, ker je v Sloveniji malo tako neposrednih ljudi, kot je ona, še predvsem na področju svetovanja o odnosu do sebe in drugih in analizi primarne družine. Ker pa sem obenem čutila, da točno to iskrenost potrebujem, da razdelam boleč odnos z mojo mamo, ki je bila več desetletij soodvisnica v zvezi z narcisom - mojim očetom, kar je pogubno vplivalo na moj odnos do sebe in moških, sem zbrala pogum in se vključila v njen pogram. Danes sem nov človek. Ne samo zaradi Nininega znanja, ampak tudi njene super energije in motivacije - hvala za vse, Nina!"

Sia
“Ker je moja mama že sedemnajst let pokojna, sem jo želela ohraniti v lepem spominu in sem jo - zaradi krivde - leta in leta podzavestno ščitila in se tudi zato vrtela v krogu samozlorab z narcisi. Nisem se namreč upala soočiti z bolečimi točkami v odnosu z mamo, v okviru Nininega program za odrasle hčere pa sem zbrala pogum za soočenje in predelavo te življenjske bolečine!! Toplo, toplo jo priporočam. "

Alenka
"Živim v tujini in dogajanje v Sloveniji redko spremljam. Sem pa na spletu naletela na pisanje Nine Orel, ki me je zelo pritegnilo. Njeno strokovno in analitično raziskovanje medčloveških odnosov sem spremljala od lanske jeseni, ko sem sama v življenju 'obstala na mestu’ in se odločila, da jo kontaktiram. Moje takratno stanje je bila fizična bolečina v telesu, ki je bila deloma tudi psihosomatsko pogojena. Z Nino sva se dogovorili za prvi video-klic in dorekli način dela. Z Nininim strokovnim znanjem in pronicljivim vodstvom sta se moja življenjska moč in energija v treh mesecih povrnili. Predvsem pa sem pridobila znanja in orodja, s katerimi začnem dan. Nino toplo priporočam vsakomur - tako kot izjemno terapevtko, opremljeno z znanjem za današnji čas kot tudi kot razumevajočo, spoštljvo in izjemno osebo, katere poslanstvo je, da nas klientke spremlja na poti do telesne do čustvene zrelosti in nas usmerja tako, da brezpkompromisno začnemo postavljati zdrave osebne meje in se brezpogojno in v celoti sprejmemo.”