Loading../...

Ste obsedeni s tem, kaj si partner misli o vas, kaj si želi, kaj bo naredil?
Ste v odnosu prenehali s svojimi hobiji, se bojite vzeti si čas zase, ker morate biti partnerju “ves čas na voljo”?
Se nenehno bojite, da vas bo zapustil, ker “niste dovolj dobri zanj” ali pa vas je že in se vam zdi, kot bi zato “umrli”?
Ste se že kot otrok počutili “nevidni”, nerazumljeni in nepomembni?
Ali se vedno postavite na stran poraženca, želite nekomu pomagati, ga zdraviti in negovati? Ste ves čas v ljubezenskih trikotnikih kot ljubimci ali ljubice?
Obsedeno kopičite stvari, živali ali celo rodne in posvojene otroke?
Ste postali - zaradi strahu pred zavrnitvijo - "odvisnež od odobravanja"?
Ali takoj začutite odgovornost za to, kako se bodo drugi počutili in radi prevzamete pokroviteljsko vlogo v katerikoli skupini?
Ali vas plehki in površinski pogovori izčrpavajo, ker so vam starši vcepili v nezavedno “kompliciranost” odnosov in vas samih? 

Če ste na vsa vprašanja odgovorili pritrdilno, ste v toksičnem odnosu z osebo z narcisistično motnjo, v katerem ste podzavestno prevzeli vlogo soodvisnika.


Fotka: Ellen von Unwerth

Želite sebe postaviti – morda prvič v življenju! - na prvo mesto, drugemu jasno začrtati meje, končno občutiti samospoštovanje in podariti svojemu življenju nov smisel?

Ker sem sama potrebovala kar 26 let, da sem prepoznala svojo odvisnosti od toksičnih odnosov in se je nato ozdravila, bi vam rada prihranila ves ta čas.


Fotka: Ellen von Unwerth

Zato sem ustvarila 3-mesečni, intenzivni, individualni program prepoznavanja odvisnosti od toksičnih odnosov:

“KO JE NARCISA OVENELA, SEM JAZ ZACVETELA!”

VSEBINA

1. UVODNI - TEORETIČNI DEL

 1. Zakaj je pomembno poznavanje psihodinamike v naši primarni družini in kako ta vpliva na naš odnos do sebe in drugih ter izbiro partnerja?
 2. Zakaj in kako postanemo magnet za “strupene partnerje”, ki so do nas verbalno ali celo fizično agresivni?
 3. Kaj je toksičen odnos in zakaj se znajdeta v njem oseba z narcisistično motnjo in soodvisnik?
 4. Kaj pomeni "čustvena lakota po materi” in kakšne posledice ima na razvoj osebnosti?
 5. Zakaj vzpostavimo odvisnost od toksičnega odnosa?
 6. Kaj so lastnosti narcicistične osebe in kaj lastnosti soodvisnika?
 7. Zakaj je za soodvisnika odnos z narcisom lahko življenjsko nevaren, ker ogroža njegovo fizično in mentalno zdravje ali celo življenje?
 8. Kako se ozdraviti odvisnosti od toksičnega odnosa?
 9. Kako ravnati, ko smo prepričani, da se je že zgodil razhod z narcisom, a se dejansko ni ali tudi urok nadaljevanke “Lessie se vrača 167. del”?

2. PRAKTIČNI DEL

 1. Kako na novo vzpostaviti življenje, ko preprežemo psihološko popkovino z narcisom?
 2. Katerih 10-ih receptov za okrevanje po razhodu se držati?
 3. Katerih je 5 skritih pasti po razhodu z narcisom?
 4. Katera 3 pravila za uspešno komunikacijo z osebo z narcisistično motnjo je dobro poznati? 
 5. Katere so tri faze cikla narcisistične samozlorabe, v katerega se ujamete in kako ga prekiniti?
 6. Kako skomunicirati samega sebe sebi (in s tem lažje tudi otrokom, staršem, sodelavcem in prijateljem) in zakaj je se tega bojimo?
 7. Kako (ponovno) zanetiti notranji ogenj in brezpogojno vzljubiti sebe in svoje življenje?
 8. Kako narediti iz lastnega življenja čarovnijo (ne glede na trenutne okoliščine!)?
 9. Kako ohranjati konsistentost glede skrbi za zdravo prehrano in redno telesno aktivnost?
 10. Kako lahko z vsemi, v okviru programa pridobljenimi informacijami redefinirati in repozicionirati sebe (znotraj partnerstva ali kot samski)?


CILJI PROGRAMA

 1. Zavedati se boste začeli vzročno-posledične povezave med psihodinamiko v vaši primarni družini in izbiro partnerja.
 2. Zaradi pridobljenega znanja s področja toksičnih odnosov boste hitreje prepoznali narcise v svoji bližini in pravilno ravnali z njimi, lažje boste razumeli sebe in si zato odpustili svojo samozlorabo ob partnerju, v primeru še trajajočega toksičnega odnosa pa boste odločneje vzpostavili čustveno distanco do dogajanja in zato hitreje zaključili odnos.
 3. Ker boste vedeli, kaj pričakovati po razhodu od narcisa, boste njegove »povratne udarce« spretneje in mirneje sprocesirali.
 4. Zaradi povečanega samospoštovanja boste v odnosih znali pravočasno zaščititi svojo integriteto, postaviti drugim meje in reči »ne«.
 5. Vzpostavili boste zdrave življenjske navade (redna fizična aktivnost in zdrava prehrana...).
 6.  V naslednji stresni situaciji boste znali uporabiti pridobljena orodja za samopomoč in jo boste zato bolj vešče prestali, kar vam bo povečalo notranjo moč in samozavest.
 7. Pozorneje boste izbirali le ohrabrujoče misli, vzpostavili pozitiven notranji dialog in postali s tem vedrejši.
 8. Postali boste bolj samodisciplinirani in organizirani.
 9. V močnejšem stiku s svojim nezavednim boste, kar bo okrepilo tvojo intuitivno presojo in kreativnost.
 10. Začutili boste, da ste spet polni življenjske energije.
 11. Vse to bo pozitivno vplivalo na vašo poslovno učinkovitost, izbiro ljudi v osebnem življenju in osebno zadovoljstvo.

Fotka: Ellen von Unwerth

Več informacij in prijava: info@ninaorel.eu

Veselim se sodelovanja z vami in v veselje in čast mi bo, če vam bom lahko stala ob strani na vaši poti do novega sebe, ker...nikoli ni prepozno, da si dovolite biti vse to, kar ste!

Nina.


Kaj menijo stranke o mojem delu?

Lidija
“Kot soodvisnica sem se prebijala skozi odnose z narcisi več kot 30 let! Ninin trimesečni program na temo narcisistične motnje mi ni samo pomagal razumeti, zakaj sem jih privabljala v svojo bližino, ampak imam spet veselje do sebe in spoznavanja novih ljudi! Nina poleg klasičnih, psihoterapevtskih metod vklaplja v delo tudi life-coach nasvete, kar je zelo koristno, ker gre pri tem procesu dejansko za tvojo celostno preobrazbo!"

Klemen
“Osvobojen. Nimam besed. Po desetih letih ‘kletke’ v zakonu….! In spet govorim s svojo mamo.“

Ema
”Trimesečni program mi je povrnil življenje. Nina ni samo strokovna in natančna, ima tudi tisto pozitivno, svežo energijo, ki ti da moč, da se pobereš z dna, pa še kup praktičnih nasvetov za nas, ženske, kako ohranjati sebe psihofizično fit! Redka kombinacija pri psihoterapevtih."

Sašo
”Top! Ni bilo sicer vedno najlažje, ker te Nina zelo dosledno vodi v procesu zdravljenja tudi v težke dogodke iz otroštva, v “zamrznjene" travme, ampak se ob njej počutiš dovolj varno, da to predelaš in stopiš na pot samozdravljenja. Neprecenljivo. Hvala od srca, Nina! Zelo priporočam.”

 Hana
”Tavala sem od terapevta do terapevta enajst let! Kolikor vem, v Sloveniji takega programa za odvajanje od odvisnosti od tokstičnih odnosov, kot je Ninin, še ni bilo. Samo tako intenzivno delo na sebi te lahko odreši. Pomagalo mi je, ker je Nina delila z mano svoje izkušnje, ki jih je uspešno prestala - to je super! Pri njej ne izgubiš volje!"

Gašper
”Ponosen sem nase, ker spet lahko jokam. In ker spet verjamem v dvojino. Ni ravno easy proces, ga pa Nina zna speljati s tabo kot carica. Se vidi, da je veliko prestala in v nulo naštudirala problematiko…! :)".

Gordana
“Najprej sem imela pomisleke, ali bom zmogla tako intenziven program, a sem kmalu videla, da je to edini način, da se naučiš prepoznavati in spreminjati podzvestne vzorce, ki te držijo v vlogi ‘poteptanega v odnosu, ki prosi za ljubezen’ in spremeniš ta svoj program v glavi. Nina je tudi topla in človeška, ves čas na programa na voljo klientu. Pa ne taji svojih spodrsljajev in ran, kar jo dela v mojih očeh še bolj kredibilno! In pomagala mi je odpustiti očetu - iskrena hvala."

Matjaž
“Jaz bi še nadaljevalni program. Odlično! Nisem vedel, da imam odvisnost od toksičnih odnosov, dokler nisem preko Nininih izkušenj, ki jih je delila z nami na družbenih omrežjih, začel razumeti, da imam ta problem! Program je pripravljen res profesionalno, Nina zna enostavno razložiti strokovne stvari, ni ji težko zaupati svoje izkušnje in takoj zna ponuditi rešitev. Je izjemna poslušalka, predvsem pa iskrena. Ne postavlja se nad klienta in te res dobro motivira s svojo pozitivno energijo! "